dimecres, 11 de juny de 2014

6ª Duextrem


Ahir vam tornar a participar en una de les millors curses que es fan per aquí a la vora i que ja tenim marcada al calendari com a fixa: Duextrem d’Amposta. Una super prova amb un nivell d’organització difícil de superar. Un any més, mos hem de treure el barret.

Enguany, i amb molt bon criteri, van avançar la sortida mitja hora i aquest no va ser l’unic canvi. Naltros vam sortir de casa a les 7 pensant que la sortida era a les 9 com sempre i no mos va sobrar gaire temps. O sigui que arribar i moldre. Coet enlaire i a pedalar tots darrere del cavall pels bancals de tarongers però, oh, sorpresa!! no mos fan anar muntanyeta amunt com cada any i a fer cua mentre espenyem la bici, sinó que passem pel cartell d’arribada i cap avall. Millor, pensem, però de seguida girem a la dreta i amunt, amb tot lo camí ple de gent i cada vegada més empinat i resant perquè lo de davant no posi el peu a terra i aguantant l’equilibri per no ser tu qui posi el peu a terra i tots los de darrere se’n recordin de la teua família. Al final, algú d’allà davant posa el peu i, com una cadena, tots peus a terra. Va ser l’únic moment perquè un cop passat aquest tros, lo grup se va estirar i ja no vam tenir acumulació de gent en tot lo recorregut, que és molt d’agrair. Un recorregut molt divertit, variat, entretingut i, com no podia ser d’altra manera, dur, però no matador. D’aquells que et deixa baldat però que hi tornes un any i un altre i un altre i un altre... Molta sendera, amb algun pas complicat, trossos de barranc, pista asfaltada, bosc de ribera, camins enmig de finques d’oliveres i garrofers, la Paridora, lo segon pas pel Quicolis quan les forces ja estan més que justes, los núvols que no van deixar que el Sol mos rostis com a pollastres,  los avituallaments, sempre col·locats allí on los necessites i l’arribada al Cabiscol amb la cerveseta, la llangonissa i la baldana... que més voleu?

Lo nostre agraïment a Montbike i a tots los voluntaris (que son molts) per fer-mos passar un matí de conya. Sabem lo que costa organitzar una cursa de btt i mos podem imaginar lo que costa organitzar tot aquest festival i per això encara te més mèrit i més valor com us en acabeu sortint cada any. Molts felicitats i fins l’any que ve!!