diumenge, 4 de novembre del 2012

1ª Cursa de Relleus de Tivissa



Ja feia dies que preparàvem aquesta cursa perquè volíem que tot sortís be i no hi hagués cap problema, ni cap queixa dels participants: sempre et vols lluir quan comences un projecte.
Dissabte a les 8 del matí ja érem al camp de futbol posant tanques, clavant estaques i lligant cinta, omplint les neveres de beure, comprovant l’equip de megafonia i assegurant-mos de que tot estava en ordre per l’endemà.
Arriba diumenge i mos aixequem amb pluja. Però com pot ser, si el Tomàs mos havia assegurat que no plouria? Bé, son les 7 del matí i encara queden dos hores per la sortida. Segur que el cel s’obrirà i tindrem una cursa fantàstica. Durant la nit algunes estaques han caigut i s’han de clavar millor, però tot lo demes aguanta bé. Arriben los primers participants i segueix plovent. Encenem lo foc per anar fent brases i segueix plovent. Arriben més participants i segueix plovent. Ai, ai ,ai que això sembla que no pararà. Son ja les 9 i segueix plovent. Decidim esperar una mica per veure si deixa de ploure. Al cap de deu minuts es comença a obrir el cel. Ara és lo moment. No, espera’t, espera’t!! Fa una mica de vent i mos tomba unes quantes estaques que s’han de tornar a clavar. Mentre les clavem torna a ploure. Es igual. Donem la sortida a tres quarts de deu. Clàxon i avant!!
Sortida estil campi qui pugui i desseguida es destaquen dos equips: lo 4, amb los germans Pau i Didac Marzà i lo 8, amb Josep Mª Grau i Manel Usach que imposen un ritme molt alt. Es van fent voltes al circuit de 800 m amb la majoria d’equips fent relleus cada volta, excepte Xavier Anglada que corre sol. Tot va funcionant bé, malgrat la pluja. Però estava clar que això no podia durar. Comença a bufar vent i mos tomba estaques, tanques i es vol emportar l’arc d’arribada que mos havia deixat Aubanell. Massa perillós per seguir, o sigui que decidim acabar la cursa quan portàvem mitja hora. Tothom a cobert i comencem a preparar l’esmorzar, que se’l tenen ben merescut: cansalada, baldanes, pa torrat, vi i altres begudes no alcoholiques.
Quan ja tenim a tothom ben alimentat i dutxadet, fem lo lliurament de trofeus que queda així:
·         Primera parella: Pau Marzà i Didac Marzà
·         Segona parella: Josep Mª Grau i Manel Usach
·         Tercera parella: Alfonso Moreno i Jordi Porta

·         Primer individual: Xavier Anglada

Després tots i totes los/les participants cap a casa i naltros a esmorzar, comentar la jugada i recollir-ho tot. No cal lamentar-se de la pluja ni del vent, son incontrolables. I com diu lo refrany, mai plou a gust de tothom. Hi ha coses que hem de millorar i retocs que s’han de fer perquè la 2ª Cursa de Relleus sigui molt més lluïda. Hem après moltes coses i hem xalat, tot i la que mos ha caigut a sobre.
Nomes mos queda donar les gracies a tots i totes los/les participants que han vingut fins a Tivissa per acompanyar-mos en una matinal ciclista passada per aigua. Esperem que l’any que ve torneu. Serà senyal de que heu xalat tant com naltros. Però no us podem garantir que no plogui una altra vegada...