dilluns, 24 de setembre del 2012

5ª cursa de btt “A per la Cabra”



Per fi ha arribat la cursa de la Cabra!! Després dels últims dos dies una mica bojos marcant lo recorregut i treballant amb lo Xut perquè tot sortís lo millor possible, mos presentem diumenge a la sortida de la cursa a les 8 del mati i ja hi comença a haver un bon ambient. Anem saludant gent amb la que hem fet amistat des de que es va iniciar la Xallenger lo 15 d’abril a Sant Carles de la Ràpita i que avui acabarà a Tivissa.
Coet d’avís de que això es a punt de començar i la gent va agafant posicions. S’encén la traca i avant. Força cames. Primer un tomb per la carretera vella, amunt per sota la Baranova per estirar el grup i cap a Padrells per fer el mateix recorregut de l’any passat amb una petita variació al principi. La pujada a Maula s’entravessa a molta gent i sembla que no s’acabi mai. Lo plat petit va que brilla i els esbufecs també. Finalment arribem al coll on hi ha lo primer avituallament que molts agraeixen després d’haver patit una mica més del que es pensaven. Un descanset i cap a la sendera de la Cuna des d’on es te una magnifica vista primer de les muntanyes de Tivissa i desprès de Mora i tota la cubeta, encara que segurament molts pocs ho han pogut apreciar, concentrats com anaven en no sortir pel davant del manillar. La sendera s’acaba en una pista que mos portarà al coll d’Esparigueres i finalment al moli del Rei. Una bona baixadeta que serveix per recuperar-se i tornar a pujar fins arribar als horts de la Roja, travessar la carretera i fer la segona part del recorregut per una zona on mai havia passat la cursa. Després d’una sendereta i més pista que va planejant arribem al segon avituallament i a la separació del recorregut llarg i curt. Lo curt farà una mica més de pista sense massa problemes, carretera i cap al poble. Lo llarg baixa al barranc Fondo i s’enfila per una pista molt desfeta i empinada. Es un trosset curt però molt intens. A partir d’aquí pista fins arribar a La Serra i més pista fins arribar a l’última sendera de pujada havent passat pel tercer avituallament un quilòmetre abans. Aquesta sendera és especial perquè passa per un lloc molt bonic, és bastant dura al principi i te un telèfon d’emergències a mig camí. Però normalment no te línia. Deu ser que el propietari no paga la quota a temps... Un cop dalt del coll ve la millor part de tota la cursa: dos quilometres i mig de sendera per xalar com a xiquets petits. Hi ha alguns trams tècnics i molta roca però és una meravella. Tornem a ser baix al barranc Fondo i fem los últims quilometres travessant primer uns bancals abandonats, una ultima pujadeta i cap a l’arribada per la carretera vella. Arribem cansats però contents, com sempre. Prenem unes cervesetes, una mica de rostida amb pa i cap a casa després d’haver pogut veure lo lliurament de premis i a la gran protagonista d’aquesta “matinal de ciclisme”: la cabra. I el conill per les xiques, que enguany era negre com l’estalzí.
I ha arribat l’hora de dir adéu a la Xallenger 2012. Molt bona organització, molt bon ambient, l’oportunitat de conèixer nous llocs i noves cares i de retrobar-ne altres que havíem conegut en anterior edicions. Felicitar a tots los que ho han fet possible: participants, organitzadors, voluntaris, acompanyants... tots hem aconseguit que la Xallenger sigui un èxit. Mos tornarem a veure a la Xallenger 2013!!
Des del Club btt Tivissa volem agrair a tots i totes los que vau venir a fer-mos una visita i a participar a la 5ª A per la Cabra. Esperem que us ho hagueu passat molt bé i que torneu per la 6ª edició. Ja hi estem treballant. I demanar-vos que mos feu arribar les vostres queixes, suggeriments i idees per poder millorar.
També agrair a tots los voluntaris i voluntàries lo seu esforç desinteressat. Ells i elles fan que la cursa sigui un èxit.
I gracies al Xut per convidar-mos a formar part d’aquesta cursa d’una forma activa. L’any que ve encara ho hem de fer millor.
Salut i força cames!!

Classificació dels membres del Club

Víctor     20  2:17
Josep    26  2:20
Esteve   94  3:04
Jaume 101  3:07
Oscar  115  3:17
Àngel  116  3:20